Programs

libra

BITTER SWEET

Bitter Sweet cover 72dpiYVONNE WALTER
BITTER SWEET
A tribute to jazz vocalist Ann Burton (1933 – 1989)

Met dit programma wordt een erbetoon aan de Nederlandse jazzzangeres Ann Burton gebracht, de vocaliste met de relaxte stem die op 56 jarige leeftijd overleed te Amsterdam.
Songs uit het American Songbook die bekend werden door de uitvoering van Billie Holiday en Frank Sinatra worden aangevuld met eigenzinnige songs in het idioom en een enkel eigen stuk.
“Sit down and relax!”

BITTER SWEET

LAAT MIJ

Laat MijYVONNE WALTER (muziektheater)
LAAT MIJ
Nederlandstalig, jazzy en theatraal.

Yvonne Walter laat zien en horen hoe ze haar eigen gang is gegaan door de woelige sixties met de seksuele revolutie, de seventies met de eerste oliecrisis, de lokroep van het platteland gevolgd door het tijdperk van “alles moet kunnen” en de terugkeer naar de grote stad.

Diepe zieleroerselen, verwerkt in romantische en grappige liedjes en teksten, van eigen hand en van anderen, gebracht in een voortdurende wisselwerking met fijnbesnaarde muzikanten.

Het Waait In Rotterdam, Laat Me, Zomaar een Zomeravond, Altijd Te Laat, Plets, Doe Wat, Ik Hou Van Jou, Als Liefde Went, De Euro Blues en nog veel meer

LAAT MIJ

LIBRA

LIBRAYVONNE WALTER
LIBRA (jazzensemble)

In het programma LIBRA worden Yvonne’s eigen songs afwisselend gebracht met melodiën van andere componisten waarvoor zij in de afgelopen tien jaar teksten schreef.
Een gevarieerd en emotioneel geladen programma waarin  jazzstandads niet zullen ontbreken.

Haar compositie “Song for Libra” betekende een doorbraak voor Yvonne Walter in de Vlaamse theaterwereld.
”Libra” werd door actrice Antje De Boeck gezongen in de televisieserie “Stille Waters”. Antje’s uitvoering werd door Universal records op de gelijknamige CD geplaatst.

LIBRA

THE COLTRANE BALLADS

image017YVONNE WALTER
ZINGT DE “COLTRANE” BALLADS
Een nostalgisch programma met parels uit het repertoire van de vocale jazz.

Yvonne Walter brengt vocale versies van de songs van het album “Ballads” van saxofonist John Coltrane. Daarbij voegt ze een aantal swingende stukken die hun populariteit verwierven in de jaren zestig van de vorige eeuw.
In het begin van de jaren zestig verbaasde jazzgigant John Coltrane vriend en vijand met zijn ongecompliceerde vertolking van bekende songs als Nancy With The Laughing Face, What’s New? en You Don’t Know What Love Is, die door hem uitsluitend instrumentaal op vinyl werden gezet. Deze songs worden opnieuw met grote bezieling gebracht door Yvonne Walter met bestaande songteksten van onder meer Lorenz Hart, Sammy Gallop, Harold Adamsong en Mack Gordo

DE COLTRANE BALLADS

THE MONK SONGS

YVONNE WALTER
THE MONK SONGS
Songs uit de Thelonious Monk schatkist
Jazz kwartet

image003Met dit programma wordt een ode aan Thelonious Monk gebracht, de bizarre grootmeester van de piano jazz. Een aantal van Monk’s composities werden voorzien van prachtige teksten die worden gezongen en gepresenteerd door Yvonne
Walter. De wisselwerking tussen deze vocaliste en haar schitterende muzikanten zorgen voor een muzikaal avontuur waarbij je op het puntje van je stoel komt te zitten. De muziek is prikkelend wat betreft repertoire en in de uitvoering virtuoos. Gepassioneerd en met gevoel voor swing. Een lust voor oogen oor. Gezongen in het Engels en in het Nederlands gepresenteerd.

THE MONK SONGS