PERSBERICHT – YVONNE WALTER – ‘BITTER SWEET’ (Nederland)

PERSBERICHT – YVONNE WALTER – ‘BITTER SWEET’

De Nederlandse jazz-zangeres Yvonne Walter heeft een monumentje opgericht voor haar collega Ann Burton, die 25 jaar terug overleed: de cd ‘Bitter Sweet’. De plaat is het eerste eerbetoon aan Burton en werd opgenomen op aandringen uit Japan , waar Burton nog steeds wordt vereerd als de grootste jazz-zangeres ná Ella Fitzgerald. Wellicht zal ‘Bitter Sweet’ ook een zegetocht tegemoet gaan in dit land.

De cd zal in de Benelux worden uitgebracht door het gerenommeerde jazzlabel September en ligt vanaf 1 september in de winkels. Op 23 september (vanaf 20.30 uur) wordt ‘Bitter Sweet’ op grootse wijze gepresenteerd in Theater Pepijn te Den Haag. Een bekende Nederlander die Ann Burton goed heeft gekend, zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Uiteraard zal er die avond volop worden gespeeld en gezongen.

Zowel Ann Burton als Yvonne Walter excelleert in intieme, subtiele vertolkingen waarbij de tekst voorop staat. Walter: ,,Ik hoorde Ann voor het eerst op de radio, tientallen jaren terug, en was meteen gegrepen. Ze selecteert songs die vanuit het vrouwelijk perspectief zijn geschreven en veelal gaan over foute mannen, onvervulde verlangens en verboden allianties. Het was of mijn eigen gevoelens en de vele ups en downs in mijn leven werden bezongen.’’

Ann Burton (1933 – 1989) heette eigenlijk Ansje Rafalowicz. De Amsterdamse werkte met talrijke groten van de Nederlandse en internationale jazz-scene. Op haar 56ste stierf ze aan keelkanker.

De Nederlandse zangeres Yvonne Walter woont sinds decennia in Antwerpen, waar ze haar vaste stek heeft in jazzcafé Hopper. Ze bracht een serie cd’s uit met zowel eigen werk (‘Thrills’, 1997) als standards (onder meer: ‘The Coltrane Ballads’, 2009).

Release concert CD Yvonne Walter “Bitter Sweet” 23 september 2014 Theater Pepijn Den Haag 20.30 uur.

Voor meer informatie, aanvragen voor interviews en recensie-exemplaren:

YWAKO Music

(+) 32 476 310255

info@yvonnewalter.com

www.yvonnewalter.com

Ook dit persbericht is weer een productie van Jeroen de Valk Tekst & Muziek (www.jeroendevalk.nl).